La UTM a fost inaugurat un centru de cercetări în vinificaţie

Catedra de Enologie a Universităţii Tehnice din Moldova fost dotată cu echipament de ultimă generaţie, care va permite creşterea instruirii viitorilor vinificatori. De asemenea, studenţii vor face ore  în laboratoare renovate, transmite IPN.

Prim-ministrul Iurie Leancă, prezent la eveniment, a menţionat că o industrie vitivinicolă dezvoltată, care priveşte cu încredere în ziua de mâine, nu poate exista fără bază educaţională. „Sectorul vitivinicol rămâne unul strategic pentru ţara noastră şi noi vom continua să-l sprijinim. Vorbim despre o ramură importantă a economiei naţionale care angajează direct sau indirect peste 200 de mii de oameni. Produsele vitivinicole constituie circa o pătrime din totalul exporturilor noastre. Sunt cifre care ne obligă să sporim calitatea vinurilor, să aplicăm metode moderne în procesul tehnologic, să educăm tineri calificaţi care să poată dezvolta industria”, a spus premierul.

Noul centru de cercetări pentru enologie a fost dotat cu un aparat unic în Republica Moldova, în valoare de 200 de mii de euro. Datorită acestuia se poate determina dacă vinurile conţin micro-toxine, se poate stabili intensitatea culorii sau conţinutul de amoniac.Lansarea Centrului face parte din programul „Filiera Vinului”, finanţat de Banca Europeană de Investiţii. Este vorba despre o investiţie de aproape 2, 7 milioane de euro.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.