Bucătăria în care este preparată mâncarea pentru pacienţii Spitalului Republican este într-o stare precară. Mâncarea pentru pacienţi este făcută într-un subsol, care nu a fost reparat mai bine de 15 ani, iar coridoarele prin care este transportată sunt pline de mucegai şi păianjeni. Angajatele blocului alimentar se plâng că nu au echipamentul necesar pentru activitate, iar salariile sunt foarte mici, transmite IPN.
„Cărucioarele cu care ducem mâncarea sunt foarte vechi, trecem printr-un coridor plin de mucegai şi aproape întunecat până la lift. Nu avem îmbrăcămintea necesară pentru activitate, iar salariile noastre, foarte mici, nu ne permit să ne cumpărăm din bani proprii cele necesare”, a menţionat una dintre angajatele blocului alimentar.
Noul director al instituţiei, Anatol Ciubotaru, a recunoscut că angajatele blocului alimentar activează în condiţii grele şi a menţionat că trebuie să fie luate măsuri. „Stăm foarte bine la capitolul hol şi situaţia este bună în blocul chirurgical nou, dar ceea ce ţine de blocul alimentar şi lifturi situaţia este dificilă. „De cele 4-5 ascensoare care lucrează în instituţie beneficiază şi lucrătorii care aduc mâncarea pentru persoanele internate, şi bolnavii, şi vizitatorii, ceea contravine normelor elementare de respectare a igienei şi regimului sanitar epidemiologic”, a menţionat directorul.
Ultima dată în blocul alimentar a fost făcută reparaţie superficială în anul 1999.