La Nisporeni a fost lansat cel mai mare incubator de afaceri din Moldova

Un nou incubator de afaceri a fost lansat astăzi, 19 noiembrie, la Nisporeni, cu sprijinul Uniunii Europene. Acesta este cel de-al optulea incubator de afaceri din ţară, iar până la finele anului curent va mai fi lansat încă unul, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă de la Ministerul Economiei.

Incubatorul va găzdui iniţial 18 companii, preponderent prestatoare de servicii, ulterior urmând să atingă capacitatea totală de 30 de rezidenţi. Vor fi create cel puţin 62 de locuri de muncă noi.

„Acest incubator de afaceri este o platforma pentru crearea locurilor de munca. Oamenii de afaceri să se poată întruni, colabora şi, cel mai important, e ca pot obţine ajutor din partea statului.”, a menţionat viceprim-ministrul Andrian Candu, ministru al economiei, prezent la eveniment.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat că incubatoarele prezintă posibilităţi reale pentru oamenii care au idei de afaceri, pentru a le putea transpune în realitate. Antreprenoriatul este foarte aproape de principiile Uniunii Europene - înseamnă să fii şeful tău şi să-ţi creezi propriul confort.

Iulia Iabanji, directorul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, care a creat incubatorul, a subliniat faptul că, pe parcursul a 4 ani, s-a reuşit deschiderea a 6 incubatoare cu sprijinul Uniunii Europene şi urmează să mai fie deschis unul până la sfârşitul anului. „Totodată, vreau să precizez că astăzi asistăm la deschiderea celui mai mare incubator din Republica Moldova”, a notat Iulia Iabanji.

Incubatorul de Afaceri din Nisporeni a fost creat în baza Matricei de Politici pentru Programul de suport Sectorial ,,Stimularea Economică în Zonele Rurale”, finanţat de UE, în concordanţă cu priorităţile Guvernului Republicii Moldova de creare a infrastructurii de suport în afaceri adecvate necesităţilor mediului de afaceri, în deosebi din zonele rurale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.