La Guvern a fost a creat un comitet de monitorizare a cazurilor de interes social sporit

În cadrul Guvernului a fost creat Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit. Platforma, creată ca urmare a unei dispoziţii emise de premierul Pavel Filip, s-a întrunit vineri, 1 aprilie, în prima şedinţă. La prima întrunire, membrii comitetului, care sunt reprezentanţii diferitor instituţii de stat, au discutat despre frauda bancară, transmite IPN.

După şedinţă, prim-ministrul a declarat pentru presă că acest comitet are menirea de a coordona acţiunile dintre autorităţile statului. Deciziile Comitetului vor fi cu titlu de recomandare. „A fost creată această platformă pentru a avea posibilitatea să discutăm pe orizontală. Acest comitet nu are statut juridic, pe această platformă se discută cazurile de rezonanţă, se analizează, se informează, se monitorizează de către fiecare autoritate a statului aspectele care ţin de gestionarea acestor cazuri”, a menţionat Pavel Filip.

Premierul a menţionat că în cadrul primei şedinţe a Comitetului s-a discutat despre frauda bancară. Au fost abordate mai multe aspecte – investigaţia ei, rambursarea nemijlocită a banilor şi modificarea cadrului legal pentru prevenirea fraudelor similare. „Au fost scoase în evidenţă mai multe constrângeri, impedimente şi am meditat care sunt instrumentele şi cum pot influenţa aceste constrângeri. O parte dintre ele se regăsesc şi în sistemul judecătoresc”, a notat premierul.

Pavel Filip a declarat că investigarea fraudei bancare se efectuează prin intermediul a mai multe aspecte. Este vorba despre acţiunea sau inacţiunea factorilor de decizie ale celor trei bănci, unde a fost comisă frauda, a instituţiilor statului, care au fost responsabile şi au avut funcţii de supraveghere şi responsabilitatea celor care cu rea voinţă au obţinut credite şi au pus în gaj imobile cu preţ ridicat.

Premierul a anunţat că şedinţele Comitetului vor avea loc o dată pe lună.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE