La CTAS Botanica a fost deschis ghișeul unic în domeniul muncii și protecției sociale

În incinta Casei Teritoriale de Asigurări Sociale Botanica din strada Burebista, 108 a fost deschis un ghișeu unic în domeniul muncii și protecției sociale. Acesta activează zilnic, începând cu ora 08.00, transmite IPN.

Casa Națională de Asigurări Sociale precizează că pilotarea ghișeului unic va scuti persoanele în a face drumuri în plus pentru a beneficia de servicii în domeniul muncii și protecției sociale, toate acestea fiind disponibile în ghișeul unic.

Ghișeul unic oferă posibilitate cetățenilor să solicite, într-un singur loc, servicii publice în domeniul muncii și protecției sociale, inclusiv servicii de consultanță. Și anume, acordarea pensiilor și altor prestații sociale, acordarea ajutorului social și a serviciilor sociale, compensanții la energie, măsuri de ocupare a forței de muncă, acordarea dizabilității, asigurarea cu articole ortopedice, reabilitare medicală și profesională. De asemenea, solicitanții pot beneficia de consultanță privind aplicarea și respectarea de către angajatori a legislației în domeniul muncii.

Pe data de 9 februarie a fost semnat Acordul de colaborare între Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Casa Națională de Asigurări Sociale pentru pilotarea mecanismului de prestare a serviciilor publice în domeniul muncii și protecției sociale după principiul Ghișeului unic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.