La Bălţi niciodată nu au fost tendinţe spre conflicte, ciclu tematic IPN

Agenţia IPN a reacţionat la îngrijorările formulate în societatea moldovenească, potrivit cărora ziua de 9 mai ar putea fi folosită de diferite cercuri de interese drept pretext pentru anumite genuri de provocări şi destabilizări în Republica Moldova. Îngrijorările par suficient de îndreptăţite în contextul crizei regionale profunde care afectează şi Republica Moldova. Ce cred despre această perspectivă autorităţile publice, centrale şi locale, partidele politice şi analiştii politici, dar şi despre măsurile prin care pot fi prevenite sau anihilate eventualele provocări, veţi afla din materialele mini-ciclului.
---

Viceprimarul municipiului Bălţi, Octavian Mahu, a spus pentru IPN că în dimineaţa zilei de 9 mai în oraşul Bălţi vor avea loc depuneri de flori la monumentele celor care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei. La eveniment vor participa veteranii celui de-al doilea război mondial şi locuitorii oraşului. Seara, va fi organizat şi un program artistic, care se va încheia cu focuri de artificii.

Întrebat despre posibile provocări care ar putea apărea pe parcursul zilei de 9 mai, Octavian Mahu a spus că această idee este vehiculată de către cei care doresc să aibă loc astfel de situaţii. „În orice caz, în municipiul Bălţi locuiesc peste 60 de minorităţi naţionale şi niciodată nu au fost tendinţe spre conflicte sau alte acţiuni care ar genera aceste conflicte”, a spus edilul.

În opinia lui, în municipiul Bălţi nu vor avea loc provocări pe 9 mai, iar poliţia va activa în regim normal. „Nu este nevoie ca oamenii legii să lucreze în regim sporit, noi avem încredere în locuitorii municipiului Bălţi”, a mai spus viceprimarul municipiului Bălţi Octavian Mahu.

Alina Marin, IPN

Notă IPN: Agenţia IPN a făcut invitaţii să participe la acest mini-ciclu,Guvernului Republicii Moldova, Primăriei municipiului Chişinău, primăriei municipiului Bălţi, primăriei municipiului Comrat, primăriei oraşului Ungheni, partidelor politice care şi-au anunţat intenţia de a desfăşura activităţi cu ocazia Zilei de 9 mai, unor analişti politici şi altor actori ai vieţii publice din Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.