Juriștii unei companii de consultanță cer autorităților să stopeze ilegalitățile din Budești

Autoritățile trebuie să ia măsuri pentru a stopa ilegalitățile constatate de Curtea de Conturi în satul Budești, municipiul Chișinău. Într-o conferință de presă susținută la IPN, Igor Blanari, juristul Companiei de Consultanță Juridică Juststudiumanima, a precizat că autoritățile statului nu au fost sesizate după ce auditul făcut la primărie a constatat că bugetul a fost prejudiciat cu 100 de milioane de lei.

Igor Blanari a menționat că raportul Curții de Conturi a constatat mai multe ilegalități. „Primăria satului Budești nu a implementat sistemul de management financiar și control și nu a emis declarația de bună guvernare pentru anul 2017. Unele carențe și neconformități constatate în raport au fost expuse separat de echipa de audit”, a spus Igor Blanaru. Juristul a precizat că opinia se întemeiază pe denaturările atestate la situația raportului, exprimate prin diminuarea mijloacelor fixe, uzurii acestora și prin subevaluarea terenurilor.

Curtea de Conturi a sesizat doar consiliul local și primăria din Budești, dar nu au fost sesizate și autoritățile statului. „Nefiind sesizate autoritățile statului, noi am observat o ingerință în gestionarea bunurilor localității și favorizarea unor interese private, de grup, în comunitatea din Budești”, a menționat juristul.

Igor Blanari a spus că în Budești nu se lucrează pentru cetățeni, ci se urmăresc interese personale și de imagine. „Dacă autoritățile de drept nu s-au autosesizat, atunci această conferință este un apel către autoritățile de drept să intervină și să apere patrimoniul administrației publice locale”.

Juristul a menționat că cetățenii din comună au sesizat autoritățile prin scrisori, prin discuții publice, prin mese rotunde, dar atitudinea autorităților nu s-a văzut. „Credem că acest apel va da un imbold autorităților publice pentru a ajuta și a stopa ilegalitățile”.

  • Igor Blanari, despre prejudiciile aduse satului Bude;sti
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE