Jumătate peşte, jumătate apă

Jumătate peşte, jumătate apă. Asta au descoperit inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului în 4 din 31 de probe de peşte congelat supuse expertizării. În alte 7 probe apa alcătuia a treia parte din produs, transmite IPN.

Directorul Agenţiei  pentru Protecţia Consumatorului, Alexandru Cuzimuc, a declarat, la o conferinţă de presă, că probele au fost prelevate din centrele comerciale din ţară, după mai multe plângeri depuse de consumatori.

 „Consumatorul cumpără peşte, dar plăteşte pentru apă. Unii producători nici nu declarau câte procente de glazurare conţine produsul. Astfel, observăm o evaziune fiscală şi o înşelare a consumatorului”, a spus Alexandru Cuzimuc.

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului spune că este nevoie să se întocmească un act normativ în care să se specifice norma de glazurare. În lipsa acesteia, nu se poate vorbi despre o încălcare a legislaţiei. „Normal ar fi apa să nu depăşească 7-12%, dar unii producători triplează această normă”, a spus Alexandru Cuzimuc.

Acesta a îndemnat consumatorii să fie atenţi la ce scrie pe etichetă şi să evite produsele care nu au indicat procentajul de glazurare. În urma verificărilor, producătorii vor fi sancţionaţi cu până la 10 mii de lei pentru că nu au indicat pe etichetă câtă apă conţine peştele îngheţat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.