Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris

Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris. În finala mică a categoriei de greutate 66 kg, a dispus de francezul Walide Khyar. Astfel, Denis Vieru devine primul judocan moldovean care reușește să cucerească o medalie la o ediție a Jocurilor Olimpice, transmite IPN.

Denis Vieru a trecut de finlandezul Luukas Saha și sârbul Stranhija Buncic. În semifinale a cedat în fața campionul olimpic, japonezul Hifumi Abe.

După performanța de la Jocurile Olimpice, judocanul a declarat pentru serviciul media al Comitetului Național Olimpic și Sportiv că este un rezultat bine-meritat. Peste 4 ani este hotărât să demonstreze că poate fi și mai bun, la Jocurile Olimpice din 2028. „Dedic această medalie oamenilor, celor care într-adevăr mă iubesc și mă susțin și țin la mine enorm”, a declarat Denis Vieru.  Deocamdată nu a decis ce va face cu premiul bănesc pe care îl va ridica, dar este decis să doneze o parte din bani.

Președinta țării, Maia Sandu, și premierul Dorin Recean i-au transmis felicitări sportivului. „Avem prima medalie de la Jocurile Olimpice! Felicitări pentru bronzul la judo, Denis Vieru! Ne mândrim cu perseverența și pasiunea ta. Hai, Moldova!”, a scris Maia Sandu pe Facebook. Și premierul Dorin Recean a scris că le ține pumnii sportivilor moldoveni care urmează să concureze și îi așteaptă acasă cu medalii și rezultate frumoase. „Judocanul Denis Vieru aduce prima medalie pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Felicitări, Denis! Succesul tău ne umple de mândrie și bucurie”, a scris premierul pe Facebook.

Sportivii din Republica Moldova care se vor clasa pe locul întâi la Jocurile Olimpice vor fi premiați cu 3 milioane de lei. Cei care vor ocupa locul doi vor primi 2,6 milioane de lei și cei care vor aduce bronzul vor ridica 2 milioane de lei. Sportivii care se vor clasa pe locul patru sau cinci vor primi 600 de mii de lei. Cei care vor fi pe locul șase, șapte și opt vor fi premiați cu 400 de mii de lei, 300 de mii de lei și, respectiv, 200 de mii de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.