Judecător cercetat penal pentru îmbogățire ilicită

Consiliul Superior al Magistraturii a admis sesizarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, pentru efectuarea unor acțiuni de urmărire penală în privința unui judecător suspectat de îmbogățire ilicită, transmite IPN.

Numele judecătorului vizat în demersul procurorului general interimar nu a fost făcut public. În urma deliberărilor, CSM a decis să elibereze acordul pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală – percheziții, reținere și arestare pentru săvârșirea infracțiunii „îmbogățirea ilicită”.

În cazul unui demers similar, în care este vizat un alt magistrat, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să transmită sesizarea lui Dumitru Robu către Inspecția Judiciară pentru efectuarea unei note informative. Sesizarea propriu-zisă va fi examinată la următoarea ședință. Și în al doilea caz nu a fost făcut public numele judecătorului vizat.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a declarat că instituția nu poate divulga numele judecătorilor, fiind vorba despre date cu caracter personal, dar și pentru a nu încălca principiul prezumției persoanelor vizate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.