Experți, profesioniști și lideri de opinie din domeniul de afaceri și cel public din România, Republica Moldova, Italia, Polonia și alte țări se vor întruni la ediția a II-a a Forumului Economic de la Chișinău, care se va desfășura pe 22 și 23 februarie. La eveniment sunt așteptați, de asemenea, înalți oficiali de la Chișinău și București, reprezentanți ai mediului academic și ai corpului diplomatic, transmite IPN.
Forumul Economic de la Chișinău: „Investiții, Inovare, Integrare Europeană” este organizat de către Clubul de afaceri International Business Society, format în jurul valorilor promovate de Familia Regală a României, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Moldova, StarNet, Digital Park, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a Guvernului României și Transylvania Today.
În cadrul ceremoniei de deschidere vor participa președintele Parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Dorin Recean, alteța sa regală, principele Radu al României, Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României. Sunt așteptați și diplomați, reprezentanți guvernamentali, precum și antreprenori din Republica Moldova, România, Italia, Polonia, Germania etc.
Președintele Clubului de afaceri International Business Society, Claudiu Pădurean, a menționat că Forumul Economic de la Chișinău a fost inspirat și organizat în ideea de a oferi o platformă de comunicare tuturor celor interesați. „Scopul acestei reuniuni este de a facilita dialogul constructiv și schimbul de idei, de a contribui la dezvoltarea de parteneriate viabile, eficiente și durabile, în ideea de a favoriza inovația și progresul”, a spus Claudiu Pădurean.
Vicepreședinta Clubului de afaceri International Business Society, Aurelia Salicov, a declarat că subiectele principale ale Forumului au fost concepute pentru a inspira și a stimula dezvoltarea și colaborarea antreprenorială, urbană și tehnologică.
Conform agendei, pe 22 februarie vor avea loc panelurile „Republica Moldova – țară candidat pentru aderarea în Uniunea Europeană”, „Dezvoltarea parteneriatelor și aprofundarea relațiilor între mediul antreprenorial în contextul economic actual” și „Rolul educației superioare în stimularea inovației și dezvoltării tehnologice”. Pe 23 februarie, lucrările Forumului vor continua cu dezbateri pe subiectele „Smart City: inovații și soluții pentru dezvoltarea orașelor inteligente”, „Tendințe și inovații în domeniul tehnologiei informației”, „Dezvoltare comunitară integrată inteligentă” și „Strategii și oportunități pentru promovarea dezvoltării rurale și a industriei agroalimentare”.