Johannes Hahn salută „transferul pașnic al puterii” de la Chișinău

Comisarul European pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, salută „transferul pașnic al puterii” de la Chișinău și o felicită pe prim-ministra Maia Sandu pentru „măsurile pe care le-a luat deja pentru a începe implementarea programului de reformă al Guvernului” pe care-l conduce. Despre aceasta au discutat cei doi oficiali în cadrul unei convorbiri telefonice, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, citat de IPN.

Comisarul Hahn a subliniat că Uniunea Europeană este gata să lucreze cu noul Guvern moldovenesc. De asemenea, oficialul i-a confirmat prim-ministrei, „că susținerea substanțială a UE și consilierea poate fi mobilizată rapid odată ce condițiile sunt îndeplinite și noul Guvern va ajuta cetățenii, inclusiv în domeniul economiei și în ceea ce privește supremația legii, reforma judiciară și asigurarea pluralității. mass-media”, se arată în comunicat.

În informația prezentată de Comisia Europeană se menționează că, atât comisarul Hahn, cât și premiera Sandu și-au reafirmat angajamentul reciproc pentru punerea în aplicare consolidată și consecventă a Acordului de asociere cu zona de liber schimb profund și cuprinzător, respectând pe deplin principiile fundamentale de respectare a statului de drept și a democrației.

La rândul său, Maia Sandu l-a invitat pe Johannes Hahn la Chișinău cât mai curând posibil.

Johannes Hahn s-a aflat într-o vizită în Moldova la începutul lunii iunie. Atunci el a declarat că Uniunea Europeană este interesată ca în Republica Moldova să existe un Guvern stabil și o majoritate solidă în Parlament, pentru ca politicienii să poată conlucra împreună în beneficiul cetățenilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.