Johannes Hahn reiterează deschiderea UE pentru continuarea cooperării cu Moldova

Comisarul pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, reiterează interesul şi deschiderea Uniunii Europene pentru continuarea unei cooperări susţinute cu Republica Moldova şi extinderea acesteia către noi domenii, în baza progresului de implementare a reformelor prevăzute în Acordul de Asociere, transmite IPN.

Oficialul european a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, în marja reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor Parteneriatului Estic care se desfăşoară la Erevan.

Într-un comunicat de presă al MAEIE se menţionează că în cadrul discuţiei înaltul oficial european a apreciat acţiunile întreprinse de autorităţile moldoveneşti în vederea implementării agendei europene de reforme, un indicator concludent în acest sens fiind şi decizia Bordului FMI de a aproba Acordul cu Republica Moldova. Astfel, UE va declanşa procedura de debursare a asistenţei prevăzute pentru anul curent.

Comisarul a salutat angajamentul ireversibil al Republicii Moldova pe calea integrării europene şi a reiterat, inclusiv în contextul rezultatului alegerilor prezidenţiale, interesul şi deschiderea Uniunii Europene pentru continuarea unei cooperări susţinute cu Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.