Japonia va oferi Moldovei un grant pentru procurarea a 19 autospeciale

Guvernului Japoniei va oferi Republicii Moldova un grant de 1,55 miliarde de yeni japonezi, echivalentul a 240 de milioane de lei, pentru achiziționarea a 19 autospeciale de intervenție care vor fi puse la dispoziția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. Suportul financiar este prevăzut în Acordul de Grant dintre Guvernul Moldovei și cel al Japoniei, privind inițierea proiectului „Îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor”, ratificarea căruia a fost aprobată de Guvern, transmite IPN.

Potrivit ministrului afacerilor interne, Ana Revenco, cele 19 autospeciale vor urmează să fie dislocate în șase localități din țară și vor deservi cel puțin 1,3 milioane de cetățeni. Totodată, în cadrul proiectului, salvatorii și pompierii vor fi instruiți de experții japonezi cum să asigure mentenanța tehnicii și echipamentelor.

Autospecialele noi vor contribui la reducerea timpului de răspuns la solicitările cetățenilor în localitățile de dislocare și în raioanele deservite, a adăugat ministrul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.