Japonia susţine aderarea Moldovei la UE

Japonia susţine aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. În cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Iurie Leancă, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova cu sediul la Kiev, Toichi Sakata, a declarat că aderarea la Uniunea Europeană este benefică pentru economia ţării, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, diplomatul nipon şi-a luat angajamentul să încurajeze grupurile de afaceri japoneze de la Kiev să vină cu proiecte investiţionale în Republica Moldova, ca să se dezvolte astfel legăturile comerciale şi economice. Ambasadorul a menţionat interesul pentru consolidarea cooperării dintre organizaţia regională pentru democraţie şi dezvoltare economică GUAM, din care Republica Moldova face parte.

Prim-ministrul Iurie Leancă a mulţumit Guvernului nipon pentru asistenţa tehnică şi financiară substanţială acordată Moldovei în ultimii ani. În special, şeful executivului a apreciat intenţia Guvernului Japoniei de a finanţa două proiecte în valoare de 67 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale şi folosirea energiei din biomasă.

Premierul şi-a mai exprimat convingerea că dialogul politic dintre cele două ţări se va intensifica prin vizite la nivel de şefi de Guvern, dar şi prin deschiderea unei misiuni diplomatice moldoveneşti la Tokyo.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.