Iurie Muntean: N-au cadre, nu sunt capabili să propună un nou Guvern

Nu vom asista la demisia întregului Guvern, pentru că PAS n-are capacitatea de a crea o nouă echipă guvernamentală. Opinia aparține lui Iurie Muntean, unul dintre liderii Partidului Congresul Civic. Potrivit politicianului, guvernarea s-ar confrunta cu o acută criză de cadre, iar din acest motiv nu vor fi demiși decât unii membri ai actualului Cabinet de Miniștri, notează IPN.

Iurie Muntean, membru al Comitetului Executiv al Partidului Congresul Civic, spune că după scandalul spargerii conturilor de Telegram ar fi fost indicată demisia întregului Executiv. Totuși, potrivit politicianului, acest lucru nu se va întâmpla, întrucât actuala guvernare ar fi incapabilă să atragă în echipă persoane profesioniste și integre.


„Această guvernare nu este în stare să genereze idei și nu este în stare să organizeze nimic. Pentru schimbarea Guvernului e nevoie de un plan, pe care trebuie să-l implementezi rapid. Nu cred că ei sunt în stare să schimbe Guvernul pentru că n-au cadre. Ei n-au azi un candidat la funcția de ministru al Mediului, funcția este exercitată de ministrul Agriculturii, or, Ministerul Agriculturii fiind antipodul mediului. Vă imaginați că ei sunt în stare să prezinte țării o nouă echipă? Sunt într-o criză acută de cadre. Nimeni nu vrea să se lege cu această guvernare. N-au specialiști, experți, cu excepția așa-zișilor experți din societatea civilă”, a spus Iurie Munean în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Mai mult, potrivit politicianului, protestele organizate în centrul Chișinăului contribuie atât la creșterea popularității Partidului Șor, cât și la creșterea în sondaje a partidului de guvernarnământ. Iurie Muntean spune că PAS ar fi avantajat de existența unei opoziții discreditate, cum este Partidul Șor.

„În cazul protestelor are loc un tandem. Pe Șor îl avantajează astfel de proteste, iar guvernarea este avantajată de o astfel de opoziție de măscărici și clovni. Mă refer la Șor, nu la oamenii care vin la protest cu cele mai sincere intenții. Guvernarea își hrănește imaginea prin aceste proteste și-și fortifică pozițiile. Protestele se fac pentru a livra un mesaj politic, ele trebuie să aibă obiective, să asigure treptat anumite rezultate, să pună presiune pe guvernare. Ceea ce vedem acum este doar un joc circar, nu proteste”, a spus Iurie Muntean.

Anterior, liderii Partidului politic Șor au anunțat că manifestațiile antiguvernamentale vor continua până când guvernarea PAS și președintele Maia Sandu își vor da demisia și vor fi organizate alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate. Potrivit datelor poliției, la protestul organizat de Partidul Șor duminică, 13 noiembrie, au participat 3600 de persoane. De cealaltă parte, organizatorii protestului spun că la manifestație ar fi participat 60 de mii de oameni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.