Iulian Chifu: Politicienii din Chişinău sunt datori să formeze o coaliţie de guvernare

Politicienii din Chişinău sunt obligaţi să formeze o alianţă de guvernare, ţare să ţină cont de rezultatele alegerilor locale pentru Chişinău. Declaraţia aparţine ex-consilierului prezidenţial, Iulian Chifu, președintele Centrului de Prevenire a Conflictelor, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Orizont European” de la postul de televiziune “TVR Moldova”, transmite IPN.

Chifu a spus că aşteaptă acţiuni din partea preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofte. „Şeful statului este acel care trebuie să vină cu iniţiative, să consulte partidele politice, fracţiunile parlamentare. Să le determine să ajungă la un consens. Iniţial, este necesar de a forma o coaliţie majoritară pro-europeană şi Guvernul. După aceasta cei din alianţa de guvernare care se va forma vor trebui să găsească limbaj comun şi cu deputaţii comunişti, pentru a evita blocarea alegerii preşedintelui la anul viitor. Acesta este drumul pe care trebuie să-l urmeze politicienii pro-europeni de la Chişinău”, a spus Chifu.

Fostul consilier al preşedintelui Băsescu a mai sugerat politicienilor de la Chişinău ca imediat după formarea Guvernului să formuleze direcţii clare privind lupta cu corupţia şi implementarea reformelor. „Orientarea europeană la Chişinău este una solidă. Dar există necesitatea de a se trece la fapte”, a declarat Chifu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.