Irina Vlah: Guvernarea trăiește într-o lume paralelă și nu are idee de îngrijorările cetățenilor

Guvernarea trăiește într-o lume paralelă și nu are nici cea mai vagă idee despre ce îi îngrijorează cu adevărat pe cetățeni, ce probleme ei și-ar dori să fie abordate și soluționate de către autorități în mod prioritar. Declarația aparține președintei Platformei Moldova, Irina Vlah, care a prezentat frământările cetățenilor, identificate în cadrul campaniei „Vocea Poporului”,

„Pe lângă multitudinea de probleme cu care oamenii se confruntă la nivelul localităților lor, sunt și probleme de ordin general, la nivel de țară, care îi preocupă îndeosebi pe locuitorii din centrele raionale, dar și pe cei din mediul rural. Principalele probleme care îi preocupă pe locuitorii Republicii Moldova sunt exodul populației, riscul de război, dar și instaurarea unei dictaturi”, a declarat într-un briefing de presă la IPN Irina Vlah.

Lidera Platformei a menționat că, numai în ultimii doi ani, potrivit unor date statistice, din țară au plecat 120 de mii de cetățeni. „În realitate, situația e mult mai gravă, iar cifrele sunt mult mai mari și mai îngrijorătoare. Grav este că pleacă cei care până mai ieri reprezentau clasa de mijloc, iar acum în vremurile bune au ajuns la limita sărăciei. Dacă guvernarea nu ar aplica practica struțului și ar scoate capul din nisip , ar vedea catastrofa demografică și poate ar încerca să facă ceva. Deși mă îndoiesc că are capacitatea”, a precizat Irina Vlah.

Potrivit ei, pe lângă exodul populației, o altă problemă care îngrijorează cetățenii ține de teama că Moldova ar putea fi atrasă într-un război. „Pe lângă criza demografică și teama că Moldova poate fi atrasă în război, a treia mare preocupare a oamenilor ține de instaurarea dictaturii în Moldova. Tot mai mulți oameni ne spun că acum ei simt mai multă dictatură decât pe vremea altor conducători ai Moldovei cu apucături similare cu ale Maiei Sandu. Se resimte un fel de frică avansată. Mulți vorbesc cu jumătate de gură. Se tem să nu fie persecutați pentru punctul de vedere exprimat”, susține Irina Vlah.

Ea a precizat că cetățenii invocă situații concrete când oamenii pe care îi cunosc au avut de suferit numai pentru că au alte opinii decât ale guvernării sau pentru că au îndrăznit să se implice în acțiunile unor forțe de opoziție. „Părerea exprimată de mulți dintre acești cu care am discutat în cadrul campaniei „Vocea Poporului” este că în Moldova nu se respectă nici cele mai elementare drepturi ale omului, că structurile de forță sunt la cheremul puterii și sunt folosite pentru răfuieli cu cei ce au alte opinii decât guvernarea, că justiția și presa e controlată practic în totalitate de regimul Maia Sandu, că alegerile prezidențiale vor fi falsificate și altele. Oamenii nu mai încredere în statul pretins de drept Republica Moldova, atâta timp cât puterea este în mâinile Maiei Sandu și ale oamenilor galbeni, iar cuvântul dictatură este pronunțat tot mai des”, a mai declarat Irina Vlah.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.