Irina Vlah anunță un program de monitorizare a acțiunilor guvernării și o eventuală Coaliție pentru pace

Irina Vlah, fondatoarea „Platformei Moldova”, ex-conducătoarea Unității Teritorial Administrative Găgăuzia, anunță că organizația pe care o reprezintă pune în aplicare un amplu mecanism de monitorizare a acțiunilor guvernării și personal ale Maiei Sandu, în materie de securitate a Republicii Moldova. În funcție de rezultatele monitorizării, Platforma ar putea purcede la implementarea unui proiect de alternativă – Coaliția pentru pace, transmite IPN cu referire la o declarație a Irinei Vlah transmisă presei.

Irina Vlah amintește că acum 10 zile i-a adresat președintelui Republicii Moldova Maia Sandu o scrisoare deschisă prin care a atras atenția asupra îngrijorărilor oamenilor, expuse de ei în cadrul campaniei „Vocea Poporului”. „Pornind de la aceste îngrijorări, am formulat o serie de întrebări concrete către Președinta Maia Sandu, la care era obligată să răspundă, în calitatea sa de șef de stat și de comandat suprem al forțelor armate, dacă cu adevărat respectă cetățenii”, explică ea, amintind că îngrijorările cetățenilor cu care a discutat au ținut de o serie de acțiuni ale guvernării în domeniul securității naționale.

„Maia Sandu a ales să țină cetățenii în suspans, în frică, continuând să alimenteze, prin comportamentul său, temerile că Moldova ar putea fi atrasă în jocuri care nu au nimic în comun cu interesul țării, al cetățenilor... În aceste condiții, noi, cei din „Platforma Moldova”, declarăm că nu vom abandona cetățenii, lăsându-i în incertitudine și măcinați de temeri, așa cum a făcut-o Maia Sandu. Din acest moment, „Platforma Moldova” pune în aplicare un amplu mecanism de monitorizare a acțiunilor guvernării și personal ale Maiei Sandu. Scopul acestei monitorizări va fi identificarea tuturor posibilelor pericole în adresa păcii, care vor reieși din acțiunile puterii. Vom acționa prompt pentru a le contracara, așa cum o cer interesele cetățenilor, ale țării, în general”, anunță Irina Vlah.

De asemenea, ea anunță că, în funcție de rezultatele monitorizării, „vom purcede la implementarea unui proiect de alternativă – Coaliția pentru pace. Acesta va fi un instrument civic pe platforma căruia se vor regăsi toți acei ce vor dori să-și conjuge eforturile pentru asigurarea păcii în Republica Moldova”, precizează fondatoarea „Platformei Moldova” în declarația sa.

Ieri, la Moscova, formațiuni și politicieni din anturajul lui Ilan Șor au constituit Blocul politic de opoziție „Victoria”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.