Irina Vlah acuză intimidare din partea guvernării

Fondatoarea Platformei Moldova, Irina Vlah, afirmă că, după ce a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă, atât ea, cât și susținătorii ei, au devenit ținta unor acțiuni de intimidare și hărțuire. Potrivit ei, „atacurile, manipulările, falsurile și intimidările sunt din partea celor ce slujesc regimul Maiei Sandu”, transmite IPN.

„După cum bine cunoașteți, eu permanent mă deplasez în localitățile din țară, unde discut cu oamenii despre problemele cu care se confruntă și soluțiile ce se impun. Și anterior în timpul acestor vizite eram urmărită de colaboratorii organelor de forță, acum însă s-a ajuns ca oamenii cu care mă văd să fie sunați, întrebați de ce participă la astfel de întâlniri și li se sugerează să evite comunicarea cu mine. Mai mult ca atât, reprezentanții structurilor de forță fac poze de la întâlnirile pe care le am cu oamenii și le plasează în așa-zisa „presă liberă”, însoțite de informații care nu au nimic în comun cu realitatea. O dovadă este și recenta mea întâlnire cu cetățenii din Soroca, despre care în presă s-a transmis informația falsă că aș fi susținută de oamenii unui anume politician. În realitate, oamenii care au participat la întâlnirea cu mine, de circa doi ani nu mai au nimic în comun cu politica”, a declarat Irina Vlah într-un briefing de presă.

Lidera Platformei Moldova a menționat că împotriva ei a fost ridicată o „întreagă armată – angajați ai structurilor de forță, reprezentanți ai autorităților locale, analiști de buzunar, presă galbenă și controlată”. „Întâlnesc provocatori peste tot – oameni care fac tot posibilul pentru a mă intimida, a mă descuraja. Sincer, îmi e milă de ei, pentru că nu au o minimă demnitate, un minim curaj să se opună unor ordine criminale venite de la o putere care demult și-a pierdut legitimitatea și se comportă exact ca și oricare regim intrat în agonie. Totodată, din alt punct de vedere, atenția sporită pe care mi-o acordă Maia Sandu și slugile sale sunt pentru mine o dovadă că am ales o cale corectă”, susține Irina Vlah.

Politiciana spune că este conștientă că atacurile împotriva sa vor crește și mai mult, pentru că, potrivit ei, „așa se comportă toate regimurile care intră în panică, știind că sfârșitul se apropie”. „Dar, oricât de multă presiune ar pune pe mine și pe echipa mea regimul Maiei Sandu, oricât de multă minciună și manipulare vor semăna ei în societate, nu voi ceda. Eu mi-am stabilit scopul – o Moldovă fără regimul odios al Maiei Sandu, o Moldovă în care va domni pacea și armonia interetnică, iar cetățenii vor avea un nivel de trai decent”, a mai spus Irina Vlah.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.