Iordanca-Rodica Iordanov comentează plecarea de la Ministerul Mediului

După anunțul premierului despre preluarea portofoliului Ministerului Mediului de către deputatul PAS Sergiu Lazarencu, ministra Iordanca-Rodica Iordanov a scris pe Facebook că a decis să se retragă din Guvern „pentru a se concentra pe proiectele de viitor care îi sunt aproape de inimă”, transmite IPN.

„A fost o onoare să fiu în funcția de ministru al mediului și să conduc echipa ministerului. În această perioadă, am avut ocazia să lucrez alături de o echipă dedicată și pasionată, împreună cu care am pus bazele unor inițiative importante pentru protecția mediului și dezvoltarea sustenabilă a țării noastre. Proiectele începute în cadrul ministerului sunt vitale pentru viitorul nostru și al generațiilor care vin și sunt încrezătoare că sub conducerea noului ministru, Sergiu Lazarencu, acestea vor fi continuate”, a menționat Iordanca-Rodica Iordanov.

Iordanca-Rodica Iordanov a fost desemnată ministru al mediului la sfârșitul lunii noiembrie 2022 în Guvernul condus de Natalia Gavrilița. Ulterior s-a regăsit și în cabinetul de miniștri în frunte cu Dorin Recean, învestit în februarie 2023.

Miercuri premierul Dorin Recean a anunțat schimbarea în echipa guvernamentală. Noul ministru, Sergiu Lazarencu, are 38 de ani și este licențiat în economie. A fost viceprimar al comunei Stăuceni din municipiul Chișinău. În 2021 a devenit parlamentar, iar din martie 2023 este secretarul Comisiei economie, buget și finanțe.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.