Ion Purice și Andrei Munteanu și-au prezentat ofertele electorale la o nouă rundă de dezbateri „Eu vreau să fiu primar”

Naționalizarea construcțiilor ilicite și reciclarea deșeurilor cu respectarea tuturor normelor europene. Sunt promisiunile candidatului Partidului „NOI” la funcția de primar general al Chișinăului, Andrei Munteanu. De asemenea, candidatul Partidului Liberal, Ion Purice, promite că imediat ce va prelua șefia Chișinăului, va transforma capitala într-o cetate românească și euroatlantică. Promisiunile celor doi candidați au fost făcute în cadrul emisiunii de dezbateri „Eu vreau să fiu primar” de la ProTV Chișinău, notează IPN.

În calitate de primar general al Chișinăului, Andrei Munteanu, candidatul Partidului „NOI” promite reducerea taxei în transportul public la 4 lei, atragerea investitorilor pentru construcția unui centru modern de ardere a deșeurilor, atragerea investițiilor pentru modernizarea stației de tratare a apei potabile în municipiu. De asemenea, candidatul Andrei Munteanu spune că în calitate de primar general va eradica fenomenul corupției din Primărie.

„Propun un model fără precedent de luptă cu corupția la primărie. Pentru fiecare bănuială de corupție va apărea un anunț pe panoul de anunțuri din Primărie. De asemenea, vom elabora o bază normativă pentru naționalizarea construcțiilor ilicite. Va fi o altă măsură inedită pentru a combate fenomenul construcțiilor ilicite. În privința deșeurilor, am deja contacte și pot să aduc în Chișinău cele mai progresiste utilaje de transformare a gunoiului în compost, precum și tehnologii de ardere a unor părți a deșeurilor. Colaborarea cu administrația centrală o văd bazată exclusiv pe argumente și nimic personal”, a spus candidatul Partidului „NOI”.

Medic de profesie, candidatul Partidului Liberal Ion Purice Ion Purice, promite oamenilor un oraș sănătos, verde și curat, atractiv pentru investitori și turiști. Ion Purice spune că în calitate de primar, împreună cu echipa PL, va realiza un audit al bugetului municipal și va demara reabilitarea tuturor clădirilor istorice de identitate națională.

„Chișinăul trebuie să redevină o cetate românească, una euroatlantică, unde locuitorilor le este asigurată pacea, bunăstarea și securitatea. În programul electoral ne propunem reabilitarea clădirilor de identitate națională, iar de cele care au o tentă sovietică, trebuie să scăpăm. Clădirea Sfatului Țării, unde s-a votat Unirea din 1918, a rămas în paragină, era disponibilă Primăria municipiului Iași să intervină, însă cei de la Chișinău nu au mai întreprins nimic la acest capitol”, a spus candidatul Partidului Liberal, Ion Purice.

Candidatul Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic, Mihail Poleanschi, a refuzat participarea la emisiunea de dezbateri „Eu vreau să fiu primar”.

Dezbaterile sunt realizate de postul de televiziune ProTv Chișinău, în parteneriat cu Asociația Promo-LEX, Asociația „Centrul de Investigații Jurnalistice”, publicația online independentă „NewsMaker”, Asociația „Primăria Mea”, Agenția de presă IPN și Portalul „Privesc.eu”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.