Ion Munteanu, propus procuror general interimar

Ion Munteanu este desemnat în calitate de candidat la funcția de procuror general interimar. O hotărâre în acest sens a fost aprobată marți de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Contactat de IPN, șeful Serviciului protocol, relații internaționale și cu publicul al CSP, Eugeniu Roșca, a precizat că hotărârea Consiliului vine în contextul în care, potrivit Legii cu privire la procuratură, interimatul funcției de procuror general nu poate dura mai mult de 12 luni. La expirarea acestui termen, CSP decide dacă procurorul general interimar rămâne în funcție sau se desemnează o altă persoană.

Ion Munteanu este adjunctul interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție. Președintele Republicii Moldova urmează să decidă dacă acceptă sau nu candidatura lui Ion Munteanu la funcția de procuror general interimar.

„Îi mulțumesc domnului Dumitru Robu pentru activitatea desfășurată. Apreciez înalt rezultatele pe care le-a obținut și sper tare mult să se regăsească într-o funcție de mare responsabilitate în organele procuraturii”, a menționat ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, într-o postare pe Facebook.

Recent s-a împlinit un an de la desemnarea lui Dumitru Robu pentru exercitarea funcției de procuror general interimar, după suspendarea lui Alexandr Stoianoglo din funcție.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.