Ion Hadârcă: Suntem majoritatea în fracţiune

Ion Hadârcă, membru al Consiliului de reformare a PL şi unul dintre deputaţii excluşi din partid, susţine că el şi colegii săi fac parte în continuare din fracţiunea liberalilor în Parlament. „Cum să plecăm noi din fracţiune? Suntem majoritatea”, a replicat Ion Hadârcă la solicitarea IPN să comenteze cum va acţiona dacă se va decide excluderea sa şi a colegilor săi din fracţiune.

„Noi facem parte din fracţiunea liberalilor. Fracţiunile se formează în termen de 10 zile de la constituirea Parlamentului şi altele nu mai pot să apară”, a subliniat parlamentarul.

Săptămâna trecută, Ion Hadârcă şi alţi 6 deputaţi liberali, împreună cu mai mulţi preşedinţi ai filialelor teritoriale ale PL, au cerut înlocuirea lui Mihai Ghimpu la conducerea partidului cu Dorin Chirtoacă şi revenirea la masa de negocieri pentru votarea premierului. A doua zi, Ion Hadârcă şi alţi 4 deputaţi au fost excluşi din rândurile PL.

Întrebat dacă va contesta decizia liderului liberal, care a fost susţinută de Consiliul politic al PL, Ion Hadârcă a spus că aceasta este neconformă cadrului statutar al partidului. „Decizia domnului Ghimpu îi aparţine, ce să mai contest acolo?”, a remarcat politicianul.

Mihai Ghimpu a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că apartenenţa celor 5 deputaţi excluşi din partid la fracţiune este o chestiune de 2 zile, referindu-se la următoarea şedinţă de Parlament, joi, la care cel mai probabil va propune această întrebare pe ordinea de zi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.