Ion Hadârcă: Refuzul lui Ion Sturza a fost o lovitură pentru PLR

Refuzul lui Ion Sturza de a candida pe lista Partidului Liberal Reformator a fost o lovitură grea pentru partid. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele formaţiunii, Ion Hadârcă, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Potrivit lui Hadârcă, „PLR a suportat un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade, ne-a scuturat binişor, dar am suportat. Am dorit ca Ion Sturza să devină locomotiva nu atât a PLR, cât a reformelor din Republica Moldova”, a spus  preşedintele PLR.

Ion Hadârcă a mai comunicat că a purtat mai multe discuţii cu Sturza, care dădeau speranţe, la fel şi ieşirile sale în mass-media denotau intenţia acestuia de a reveni în politica moldovenească. „Nu ştiu ce s-a întâmplat, probabil, că a fost speriat de ceva. Prin târg se vorbeşte că Traian Băsescu i-ar fi arătat din deget la solicitarea unui lider de partid de la Chişinău. Iar afacerile lui Sturza sunt în România şi nu este exclus că a refuzat pentru a-şi proteja afacerile”, a conchis Hadârcă.

Juristul Ion Dron a spus că prin refuzul său Ion Sturza a lipsit electoratul moldovenesc de dreapta de o structură nouă, de alternativă. „Dacă electoratul de stânga au această alternativă, atunci electoratul de dreapta nu are o alternativă. Cred că Ion Sturza a avut o misiune specială şi anume de a menţine neatins electoratul de dreapta, iar în septembrie, după ce şi-a îndeplinit misiunea, a declarat că nu doreşte să revină în politica moldovenească”, a afirmat Dron .

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.