Ion Dron: Viitorul alianţei depinde de maturitatea PLDM

Viitorul AIE-3 depinde de maturitatea politică a PLDM. De această părere este Ion Dron, președintele Centrului de Inițiative și Monitorizare a Autorităților Publice. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

„Cei din PLDM trebuie să depăşească emoţiile provocate de arestarea lui Vlad Filat, să-şi ceară iertare de la cetăţeni şi să lucreze pentru binele ţării”, a spus juristul.

Ion Dron susţine că demisia Guvernului Streleţ nu va constitui o catastrofă şi că este puţin probabilă formarea unei alianţe de stânga. „Nu este o mare problemă s-o luăm de la capăt. Nu au interesul cele trei partide ca să se formeze o alianţă de stânga. O alianţă de stânga, care ar schimba vectorul geopolitic, ar scoate masiv oamenii în stradă. Cred că viitoarea alianţă va fi cu Iurie Leancă”, a opinat Dron.

Juristul mai susţine că avem un sistem politic care nu permite resetarea clasei politice aflate la guvernare. „Sistemul nostru politic este construit în aşa fel ca partidele care nu au bani să nu poate ajunge la guvernare. Bazele acestui sistem a fost pus încă de foştii nomenclaturişti sovietici, care au venit la putere după declararea independenţei Republicii Moldova. Avem suficienţi tineri capabili, dar nu au forţe să ajungă la putere în condiţiile unei ţări îndobitocite de televiziuni, baluri şi concerte gratis”, a opinat Dron.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.