Ion Dosca – campion naţional al jocurilor de dame pentru a 17-a oară

Marele maestru internaţional al jocurilor de dame Ion Dosca a devenit recent, pentru a 17-a oară, Campion al Republicii Moldova. În premieră în istoria competiţiilor, Ion Dosca a câştigat campionatul cu full scor, ceea ce presupune că nu a avut nicio înfrângere şi nicio egalitate, învingând în toate partidele.

„Cu toate că eram în floarea vârstei şi deţineam un şir de titluri, inclusiv titlul de Campion mondial, până acum niciodată nu am reuşit să câştig campionatul naţional cu full scor şi aceasta e tocmai pentru prima dată. E curios faptul că am reuşit performanţa la 60 de ani şi sper că cei de vârsta mea vor prinde un fir de curaj”, a declarat campionul pentru IPN.

Ion Dosca a menţionat că planifică să participe în luna octombrie la Campionatul mondial de dame care va avea loc la Sankt-Petersburg, Rusia. „Am intenţii serioase pentru această competiţie, pentru că această victorie mi-a dat un impuls tineresc şi am intenţii să lupt pentru titlu”, a notat campionul.

Ion Dosca a declarat că speră foarte multe ca, în ajunul competiţiei din Sankt-Petersburg, să ajungă să participe la Campionatul mondial printre seniori care va avea loc în Bulgaria în perioada 24 august-5 septembrie. Potrivit lui, această competiţie se încadrează foarte reuşit înainte de campionatul din Rusia, însă, deocamdată nu se ştie dacă va reuşi să ajungă la ea, pe motiv că Ministerul Tineretului şi Sportului susţine că banii rezervaţi Federaţiei Jocurilor de Dame, au fost epuizaţi. Totuşi, campionul speră că autorităţile vor reuşi să soluţioneze această problemă, iar el va ajunge la competiţii pentru a reveni acasă cu noi victorii.

Ion Dosca este considerat cel mai galonat jucător moldovean. Este deţinător al Cupei URSS (1980 şi 1990), campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), varianta universală, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000). Este multiplu campion al Moldovei la jocul de dame, varianta rusă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.