Ion Chicu: Până în luna iunie aeroportul Mărculești va funcționa

Prim-ministrul Ion Chicu anunță că statul va investi în aeroportul de la Mărculești, astfel încât acesta, în luna iunie anul viitor, va fi pus în funcțiune. Șeful cabinetului de miniștri susține că pentru a activa acest aeroport, este nevoie de până la 30 de milioane de lei, transmite IPN.

„În aeroportul Mărculești investițiile sunt minime. Am calculat că este nevoie de până la 30 de milioane de lei. Aceste investiții le va face statul. Până în luna iunie aeroportul Mărculești va funcționa”, a declarat premierul în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova.

Prim-ministrul spune că aeroportul, în principiu, este funcțional, are toate certificatele necesare aeroportuare. „Noi am făcut o analiză și am văzut câți cetățeni de-ai noștri zboară de pe aeroportul de la Iași – majoritatea sunt de la nordul țării. În plus, avem regiunile din Ucraina care sunt aproape de orașul Bălți – Vinița, Cernăuți”, a completat premierul.

Șeful cabinetului de miniștri susține că a fost făcută o primă analiză a situației la aeroporturile Mărculești și Bălți. Din punct de vedere comercial, aeroportul din Bălți este mai atractiv pentru că în apropiere sunt mai multe localități,orașul Bălți este aproape, dar acolo este nevoie de investiții foarte mari.

„Pista de decolare și aterizare nu este în stare să primească avioanele. Trebuie să realizăm studiul de fezabilitate și acolo va trebui să se meargă pe scenariul parteneriatului public privat. Avem legislație în acest sens, pentru a anunța concurs pentru atragerea investitorilor trebuie să facem acest studiu de fezabilitate care va arăta cu ce intră în afacere statul și ce este obligat să facă investitorul privat”, a afirmat Ion Chicu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.