Ion Ceban promite că va susține persoanele cu nevoi speciale și pe cele social-vulnerabile

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, promite instalarea, în instituțiile municipale, a 20 de ascensoare pentru persoanele cu dizabilități. Totodată, pentru persoanele cu deficiențe de vedere promite amenajarea de treceri pietonale cu pavaj tactil și instalarea a 20 de semafoare cu semnal sonor. Promisiunile au fost făcute la o conferință de presă, transmite IPN.

Ion Ceban a declarat că, dacă va ajunge primar de Chișinău, până în luna noiembrie va elabora un program de susținere a persoanelor cu dizabilități. Candidatul planifică formarea unui consiliu pe lângă primarul general, care va examina și soluționa problemele persoanelor cu cerințe speciale. Candidatul și-a propus continuarea programului de asigurare a persoanelor cu deficiențe de auz cu aparate auditive, iar a persoanelor cu deficiențe de vedere – cu ochelari speciali și bastoane.

Ion Ceban mai promite că în ajunul sărbătorilor, dar și a altor date marcante, pensionarii, persoanele cu dizabilități, alte categorii sociale vor beneficia de ajutoare din partea Primăriei. Echipa sa planifică extinderea centrelor sociale pentru acordarea de servicii păturilor social-vulnerabile, inclusiv pensionarilor și persoanelor cu dizabilități.

În cadrul unui parteneriat public-privat, își propune construcția unui noi centru pentru oamenii străzii. Candidatul PSRM promite redeschiderea a trei cămine pentru asigurarea cu spațiu locativ social a familiilor tinere și pregătirea a 300 de asistenți personali pentru persoanele cu dizabilități severe.

Programul electoral al candidatului PSRM mai prevede majorarea numărului de beneficiari ai cantinelor sociale, a numărului de beneficiari de compensații la plata agentului termic, a tarifului la apă și pentru evacuarea deșeurilor menajere şi a numărului de persoane care vor beneficia de compensații la călătoria cu transportul public.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.