Ion Ceban: Premierul și ministrul Justiției să vină cu dezmințiri, în caz contrar ne vom întâlni în judecată

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, i-a acționat în judecată pe premierul Natalia Gavrilița și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Ion Ceban cere dezmințiri publice după ce prim-ministrul a spus în cadrul unei conferințe de presă că Mișcarea Alternativa Națională este în lista sancțiunilor SUA. Ion Ceban califică declarațiile drept un fals și spune că reprezentanții guvernării intenționat au lansat informații eronate în spațiul public pentru a știrbi din imaginea viitorului partid MAN, notează IPN.

„Pe lista persoanelor sancționate sunt menționați și cei care au beneficiat de ajutor financiar ilegal în timpul campaniei electorale, ajutor care fură votul veridic al cetățenilor, Igor Dodon și Mișcarea Anternativa Națională”, a spus premierul Natalia Gavrilița în timpul conferinței de presă susținute la 26 octombrie. Ion Ceban spune că declarația premierul este eronată, iar din acest motiv premierul și ministrul Sergiu Litvinenco au fost acționați în judecată. Dacă instanța îi va da câștig de cauză, edilul cere drept despăgubiri ca Natalia Gavrilița și Sergiu Litivenco să măture Piața Marii Adunări Naționale.

„În urma declarațiilor vădit tendențioase și false ale Nataliei Gavrilița și Sergiu Litivnenco i-am somat să vină cu dezmințiri sau ne vom întâlni în instanța de judecată. Vă asigur că ei vor mătura Piața Marii Adunări Naționale pentru că ceea ce au spus public este un fals. Au fost peste 400 de titluri de știri care au prezentat informație manipulatorie în adresa mea și a Mișcării Alternativa Națională. Pe lângă faptul că-i acționez în judecată pe Natalia Gavrilița și Sergiu Litivinenco, sunt somate și instituțiile de presă să vină cu dezmințiri. Ne-am adresat deja Consiliului Audiovizualului și Procuraturii”, a spus Ion Ceban în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Potrivit comunicatului de presă emis de Ambasada SUA la Chișinău, echipa unei persoane pe nume Iurii Gudilin a oferit sprijin unui grup politic de opoziție, Mișcarea Alternativa Națională (MAN), Iurii Gudilin fiind cetățean al Federației Ruse care se află în lista sancțiunilor SUA.

„Dacă există probe, așteptăm ca ele să fie făcute publice. Ambasadorul SUA a făcut precizările că nu este vizat Ion Ceban, nu este vizat MAN ca partid sau ca mișcare. Nu se spune că eu sau MAN a acceptat bani sau servicii. Ceea ce este complet fals este declarația prim-ministrului de la microfon care a spus că MAN este în lista sancțiunilor SUA. Și asta e grav pentru un partid în devenire. Avem cereri de la mulți oameni care vor să se alăture echipei. Declarația prim-ministrului este intenționată pentru a le da de înțeles oamenilor că nu trebuie să se asocieze cu MAN”, a mai spus primarul general al Chișinăului.

În lista sancțiunilor SUA se află 9 persoane și 12 entități, fiind vorba de oligarhi recunoscuți pe scară largă pentru capturarea și coruperea instituțiilor politice și economice ale Republicii Moldova. De asemenea, în lista sancțiunilor se află cetățeni ai Federației Ruse care au acționat ca instrumente ale campaniei de influență a Moscovei, încercând să submineze procesele democratice din Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.