Ion Ceban: Orașul trebuie să se extindă

Chișinău este un pol de creștere pentru dezvoltarea economică și socială a localităților din zona de influență și a țării în ansamblu. O spune candidatul Partidului Mișcarea Alternativă Națională, Ion Ceban. Potrivit lui, sarcina principală a echipei sale este să creeze un cadru de planificare urbană ca temei pentru integritatea dezvoltării orașului, din toate punctele de vedere. Candidatul a mai spus că pledează pentru dezvoltarea zonelor comerciale și rezidențiale, preponderent la periferia orașului. Orașul trebuie să se extindă”, transmite IPN.

Candidatul propune realizarea a trei proiecte mari care ar cuprinde zone de dezvoltare cu o suprafață de peste o mie de hectare. Este vorba despre extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân, cu dezvoltarea terenurilor din masivul dintre capitală și Stăuceni. La fel, se planifică construcția străzii Mesager pentru a conecta sectoarele Râșcani și Centru, dar și reconstrucția străzii Industrială pentru a conecta sectorul Ciocana cu sectorul Botanica, a comunicat Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, drumurile și trotuarele vor fi în continuare o prioritate, iar orașul va fi iluminat integral. „Toate programele inițiate până acum, inclusiv cele de fertilizare in vitro sau programele complicate, cum sunt depistarea cancerului mamar și multe-multe altele, le vom pune în aplicare în continuare, vom extindere numărul de beneficiari. Nu oprim nici un serviciu, le vom extinde și le vom multiplica”, a notat liderul MAN.

În opinia sa, capitala Republicii Moldova este astăzi cea mai activă localitate datorită resurselor sale administrative, numărului populației, concentrării capitalului financiar și investițional, construcțiilor industriale, socio-culturale și comerciale.

„O prioritate este reparația curților de bloc pe lângă cele 30% reabilitate anii precedenți. Scopul nostru este ca toate parcurile din Chișinău să fie reabilitate. Mai avem de reparat încă trei parcuri mari și importante: finalizarea Scuarului Catedralei, Grădina Publică Ștefan cel Mare și Parcul pădure Râșcani”, a declarat candidatul MAN.

Conform tragerilor la sorți, Ion Ceban de la Partidul Mișcarea Alternativa Națională urmează să fie cu numărul 16 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.