Ion Ceban își propune să extindă serviciul de alimentare a persoanelor nevoiașe

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, își propune să extindă serviciul de alimentare a persoanelor nevoiașe. Potrivit lui, în următorii patru ani, în fiecare sector al capitalei şi în suburbii, Primăria va constitui cantine sociale moderne. Pentru construcția lor vor fi încheiate parteneriate externe, dar şi parteneriate public-private locale, transmite IPN.

„Avem mulți oameni care sunt mai triști ca noi și au venituri mici sau nu le au deloc. Este regretabil că statul, dar și municipalitatea încă nu pot asigura un nivel mai bun pentru susținerea persoanelor nevoiașe, dar și programe speciale în acest sens. În municipiul Chișinău nu există cantine sociale înființate de administrația publică locală. Cred că este o scăpare gravă”, a declarat Ion Ceban într-o conferință de presă.

Ion Ceban a amintit că ideea organizării cantinelor sociale aparține fracțiunii pe care a condus-o în ultimii patru ani în Consiliul municipal Chișinău. La propunerea consilierilor socialiști a fost majorată alocația zilnică pentru fiecare beneficiar până la 28 de lei și a fost majorat numărul beneficiarilor: de la 700 la 1200 de oameni zilnic.

În Chișinău activează cinci agenți economici în acest domeniu, iar Ion Ceban își propune, în calitate de primar general, să extindă acest serviciu. „Vom tripla numărul de beneficiari de prânzuri gratuite, la prima etapă. Ulterior, această cifră va crește de la an la an, până când toţi cei care au nevoie de acest serviciu vor avea acces la el”, a declarat Ion Ceban.

Retrospectiva evenimentelor electorale din 16 octombrie 2019

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.