Primarul Chișinăului nu obosește să critice guvernarea. Edilul spune că autoritățile centrale n-au timp să furnizeze cetățenilor rezultate, pentru că sunt preocupate să critice modul în care este administrat municipiul Chișinău. Edilul s-a arătat supărat de replica mai multor deputați PAS care au făcut haz pe rețelele sociale pe seama faptului că doi piloni au căzut pe Viaduct. Edilul spune că dacă ar fi fost negociat un contract avantajos cu Gazprom și municipalitatea n-ar fi compensat facturile colosale ale instituțiilor de menire socială din Chișinău, banii economisiți ar fi fost utilizați pentru modernizarea iluminatului public, notează IPN.
Primarul Chișinăului spune că are o comunicare defectuoasă cu autoritățile publice centrale, deși este gata să se întâlnească cu orice ministru pentru a discuta problemele orașului. Edilul s-a arătat profund deranjat de criticile guvernării aduse modului în care este administrat orașul. Ceban spune că pentru a compensa plata facturilor la gaz pentru instituțiile sociale din Chișinău, municipalitatea este nevoită să aloce 335 milioane de lei din buget, bani planificați pentru proiectele de modernizare a orașului.
„Cei de la guvernare văd doar ce se întâmplă în Chișinău. Deputații publică pe internet că a căzut un stâlp pe Viaduct. Da, așa s-a întâmplat pentru că e proastă infrastructura, dar cu aceste 335 de milioane de lei pe care Guvernul nu ni le dă, schimbam până la Anenii Noi tot iluminatul pe LED. Cum poți să te bucuri că a căzut un stâlp sau a fost inundată o stradă, de unde atât de multă ipocrizie la deputați? Ei n-au când lucra. Ei au de furnizat rezultate pe care nu prea le-am văzut, dar au când să comenteze ce se întâmplă în Chișinău”, a spus primarul Ion Ceban în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.
În contextul prăbușirii celor doi piloni de pe Viaduct, edilul spune că starea defectuoasă în care se află cele mai aglomerate poduri din Chișinău, dă mari bătăi de cap responsabililor de la primărie. Potrivit primarului, deși există bani în bugetul municipal pentru reabilitarea acestor poduri, nu există companii dornice să se apuce de lucru.
„Reabilitarea podului Mihai Viteazul a fost licitată deja a 4-a oară. Ce să fac dacă nu participă oamenii la licitații? Banii îi avem rezervați în buget. Agenții economici n-au capacități, n-au resurse. Deja căutăm parteneri în Ucraina, România, ca să-i invităm să vină, să facă podurile în Republica Moldova. Sunt lucrări de întreținere curentă și la podul de la Ismail, și Grigore Vieru, Mihai Viteazul, Viaduct. Zeci de ani nu s-a făcut nimic, doar s-a distrus infrastructura sau lucrările care au fost făcute sunt de proastă calitate”, a mai spus Ion Ceban.
Din cele 20 de poduri aflate la balanța municipiului Chișinău, majoritatea se află într-o stare nesatisfăcătoare și necesită reparații. Totuși, primarul Ion Ceban spune că nu există riscul prăbușirii vreunui pod din oraș.