Ion Ceban, despre construcția gunoiștii de la Stăuceni: Atâta timp cât voi fi primar mă voi opune

Primarul Ion Ceban, care candidează pentru un nou mandat, susține că, atât timp cât va fi la cârma capitalei, se va opune intenției autorităților centrale de a construi o gunoiște în apropierea comunei Stăuceni din municipiul Chișinău. Despre aceasta candidatul Partidului Mișcarea Alternativa Națională a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Edilul s-a arătat deranjat de faptul că așa și nu există o claritate legată de gunoiștea care totuși se pare că urmează să fie construită la un kilometru de centrul localității. „Oamenii au investit bani enormi în casele pe care le au, în gospodării, și nu cred că soluția care este oferită astăzi de a aduce tot gunoiul din zona 4 din Republica Moldova la Stăuceni este una bună. Atâta timp cât voi fi primar mă voi opune acestei inițiative și eu știu cum să o fac. Dar trebuie să se opună în mod deliberat și primarul din localitate. Și eu știu că Ion Onța, care a fost în grupul de inițiativă și a colectat împreună peste 3 mii de semnături, poate garanta acest lucru”, susține Ion Ceban.

„100% garanție este că, în condițiile în care sunt primar, în condițiile în care Ion Onța este primar și echipa lui, nu vor fi eliberate actele permisive și dacă va fi nevoie, chiar și fizic, vom bloca accesul către inițiativa pe care încă o mai au guvernanții”, a mai precizat primarul.

Ion Ceban a vorbit și despre finanțarea și co-finanțarea acordată de municipalitate pentru diverse proiecte în cele 18 suburbii ale capitalei. Este vorba despre investiții în valoare de peste 740 de milioane de lei pentru circa 120 de proiecte ce vizează instituțiile de învățământ, centre de sănătate, iluminat stradal, reabilitare termică, apeduct și canalizare, infrastructură sportivă, stații de așteptare etc.

„Ceea ce ne-au sugerat oamenii, în acele direcții am orientat investițiile. Nu am făcut diferențe între primari, primării, localități și oameni. I-am finanțat pe toți, în funcție de acele necesități care au fost determinate în suburbii”, a mai spus edilul.

Ion Ceban a fost ales în funcția de primar general al municipiului Chișinău la alegerile locale din 2019, iar acum candidează pentru un nou mandat de la Partidul Mișcarea Alternativa Națională, pe care îl conduce. Conform tragerilor la sorți, Ion Ceban urmează să fie cu numărul 16 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.