Invitați speciali anunțați pentru Summitul Internațional al Primarilor 2024 în Moldova

Summitul Internațional al Primarilor 2024 din Moldova care va avea loc pe 11 Aprilie în localitatea Dănceni, are onoarea de a găzdui o serie de speakeri speciali, fiecare aducând perspective unice și experiențe în agenda dezvoltării urbane și a rezilienței comunitare. Iată câțiva dintre aceștia:

Ned Price, Adjunct al Reprezentantului SUA la Națiunile Unite, va împărtăși din expertiza sa vastă acumulată din roluri din cadrul Departamentului de Stat, Consiliului Național de Securitate și co-fondator al National Security Action.

Din România, Allen Coliban, Primarul Brașovului va împărtăși abordarea sa inovatoare pentru transformarea orașului într-un model de sustenabilitate și calitate a vieții. Cu o carieră politică remarcabilă, inclusiv un mandat de senator între 2016 și 2020 și președinte al Comisiei de Mediu, Coliban s-a distins prin inițiative legislative precum „DNA-ul pădurilor” și “Legea mirosurilor”. Ca primar, și-a propus să facă din Brașov Capitala verde a României, punând accent pe dezvoltare durabilă, mobilitate alternativă, turism ecologic și tehnologii verzi. Viziunea sa cuprinde proiecte ambițioase precum construcția a două spitale noi și înființarea Parcului Natural Brassovia.

Din Ucraina, Primarul orașului Mykolaiv, Oleksandr Sienkevych, a cărui dedicare pentru transformarea orașului său într-un mediu de confort, competitivitate și atracție pentru investiții este remarcabilă. Conducerea sa în promovarea îmbunătățirilor infrastructurii, îmbunătățirea calității serviciilor și atragerea investitorilor rezonează cu accentul Summitului pe rolul vital al revitalizării urbane.

Din Portugalia, Viceprimarul din Cascais, Nuno Piteira Lopes, contribuie cu experiența sa bogată în management administrativ și fiscal, planificare urbană și activități economice.

Summitul promite o agendă cuprinzătoare, concepută pentru a stimula schimbul de idei, prezentarea celor mai bune practici și încurajarea unei rețele de contacte între liderii urbani la nivel mondial. Prin reunirea primarilor, oficialilor guvernamentali și experților din UE, evenimentul pregătește scena pentru o discuție dinamică despre viitorul dezvoltării urbane, rezilienței și inovației.

În așteptarea adunării liderilor globali în Moldova, Summitul își propune să exploreze noi orizonturi pentru construirea unor comunități mai puternice și mai reziliente. Pentru mai multe informații și pentru înregistrare, vă rugăm să vizitați site-ul nostru oficial - 
https://internationalmayorssummit.com/

Despre WNISEF

Fondul Western NIS Enterprise (WNISEF), finanțat de USAID, este un fond de 285 de milioane de dolari din Ucraina și Moldova, investind peste 188 de milioane de dolari în 136 de companii și 2,3 miliarde de dolari de-a lungul a 29 de ani.

Fondul Western NIS Enterprise (WNISEF)

*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.