Învestirea noului guvern reprezintă un pas înapoi în relaţiile cu UE, opinii

Guvernul Gaburici, învestit miercuri , reprezintă un pas înapoi în parcursul european al Republicii Moldova. Concluzia a fost formulată în cadrul emisiunii „Politica în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piaţă, are prognoze pesimiste pentru Guvernul Gaburici. „Noul guvern nu ne inspiră optimism. Nu este un guvern, care să aibă un scop ambiţios. Premierul proaspăt învestit va fi o persoană amorfă comparativ cu predecesorul său. Comparativ cu Guvernul Leancă, Guvernul Gaburici reprezintă un pas înapoi. Leancă avea relaţii, credibilitate la partenerii europeni”, a  precizat Chitcă.

Jurnalistul Vladimir Soloviov, de asemenea, şi-a exprimat dezamăgirea în legătură cu învestirea Guvernului Gaburici. „Dacă nu este Iurie Leancă, nu mai are importanţă cum se numeşte persoana, care conduce guvernul. Cu Leancă ar fi fost interesant, el ar fi avut poziţia sa. Acum Guvernul va fi condus de către cele două partide, care fac coaliţia minoritară, PLDM şi PD. Iar intriga principală va consta în aceia, dacă vor găsi limbaj comun cu comuniştii. Este mai mult decât clar că ne aşteaptă timpuri foarte grele”, a spus jurnalistul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.