Învestirea noului guvern este salutabilă, opinii

Faptul că Parlamentul a votat Guvernul reprezintă un pas înainte pentru ţară. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul unei ediţii speciale de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice şi Politice al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Victor Juc, salută învestirea Guvernului. „Dacă e să punem pe cântat, ar prevala desigur un guvern minoritar, dar nu alegerile anticipate. Votul de miercuri n-a putut să nu provoace opinii numeroase, se fac comparaţii între imaginea lui Iurie Leancă, cea care este una foarte bună, şi a lui Chiril Gaburici, care nu este aşa de cunoscut. Dar principalul e că avem un guvern. Acum guvernul proaspăt învestit are de soluţionat în viitorul apropiat trei sarcini primordial: asigurarea securităţii economice a statului, asigurarea securităţii politico-militare şi deblocarea relaţiilor economice cu Federaţia Rusă”, a punctat expertul.

Alexandru Botnari, primarul oraşului Hânceşti, a spus că îşi pune mari speranţe în noul guvern. „Îl cunosc personal pe Gaburici, îi cunosc capacităţile. Este o persoană echilibrată. Ne bucurăm că este din afara politicii Aşa că sunt convins că situaţia din ţară se va schimba foarte repede. Sunt mirat că Gaburici a acceptat acest post în condiţiile când ţara se află într-o situaţie incendiară, când oamenii sunt dezamăgiţi în toate”, a precizat primarul.

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Victor Puşcaş, s-a arătat convins că Guvernul Gaburici va face faţă situaţiei. „Sunt convins că noul guvern va face schimbări, însă cât de eficiente vor fi, va arăta timpul. Sunt miniştri foarte bine pregătiţi. Am încredere că acest cabinet de miniştri va continua calea integrării europene”, a declarat Puşcaş.

Jurnalistul Valeriu Reniţă s-a arătat indignat de valul de critici aduse în adresa noului premier, pe care nu le consideră pe deplin justificate. „A da cu bâta sau cu piciorul este foarte uşor. Ar trebui să avem puţină răbdare şi să vedem ce va face. Cred că este salutabil că în funcţia de premier a fost numită o persoană tânără, care ştie ce face”; a spuss Reniţă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.