Întrevederi în marja conferinței de lansare a negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană

Parcursul european al Republicii Moldova și importanța sprijinului pe care Moldova îl are din partea partenerilor au fost subiecte discutate în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu Alteţa sa Regală Henri, Marele Duce de Luxemburg, în contextul desfășurării primei Conferințe interguvernamentale de lansare a negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite IPN.

Șeful executivului de la Chișinău a remarcat că Luxemburgul servește drept exemplu de prosperare pentru Republica Moldova și a accentuat dorința de a aprofunda relațiile bilaterale în mai multe domenii. „Luxemburg este un partener sigur și apropiat al țării noastre. Chiar dacă suntem în diferite părți ale Europei, avem multe în comun, iar Luxemburg trebuie să fie un model de dezvoltare pentru țara noastră”, a declarat premierul.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, parcursul european comun pe care îl urmează Republica Moldova și Ucraina a fost discutat astăzi la Luxemburg la întrevederea premierului Dorin Recean cu viceprim-ministra pentru integrare europeană și euro-atlantică a Ucrainei, Olha Stefanishyna. Cei doi oficiali s-au felicitat reciproc cu ocazia începerii procesului istoric de aderare la Uniunea Europeană. Oficialii au asigurat că vor depune eforturi ca să negocieze cele mai bune condiții de aderare, pentru binele cetățenilor.

Premierul moldovean a accentuat faptul că fortificarea comunității europene este deosebit de importantă, având în vedere agresiunea rusească împotriva Ucrainei. „Accelerarea apropierii de Uniunea Europeană a devenit un imperativ existențial pentru Republica Moldova și Ucraina, pentru ca să putem asigura securitatea frontierelor și a cetățenilor”, a spus Dorin Recean.

Dorin Recean și Olha Stefanishyna au convenit să continue dialogul și sprijinul reciproc pentru accederea în marea familie europeană, inclusiv prin valorificarea instrumentelor de asistență și de expertiză oferite de UE.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.