Între PAS și PPDA există tensiuni, analiști

Între PAS și PPDA există tensiuni, analiști

Între Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr există și au fost întotdeauna tensiuni. Lucrurile s-au înrăutățit după scrutinul prezidențial, deoarece se produce o repoziționare a formațiunilor politice atât pe eșichierul de stânga, cât și pe cel de dreapta înainte de campania electorală pentru scrutinul parlamentar. Opinii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrica” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Analistul Victor Gurău susține că actualmente Andrei Năstase este într-o criză profundă din toate punctele de vedere, dar resursele deținute sunt net superioare celor pe care le are Maia Sandu. În opinia analistului, Andrei Năstase conștientizează faptul că fără o „locomotivă” el nu are șanse să ajungă în Parlament.

Analistul Corneliu Ciurea consideră că Maia Sandu este poziționată în prezent mult mai bine, ea a reușit să asimileze o bună parte a electoratului PPDA și nu are acum niciun interes să facă fuziune și acțiuni de apropiere pentru că ea nu câștigă nimic din aceasta. Potrivit lui, Andrei Năstase este într-o criză politică acută. „Prezența lui politică nu aduce un scor pe măsură în sondaje, ba dimpotrivă, și sigur că el ar vrea să se contopească cu o mișcare care merge mult mai bine”, spune Corneliu Ciurea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE