Intrarea în vigoare a Acordului de asociere – etapă nouă în istoria ţării, deputaţi

Intrarea în vigoare a Acordului de asociere reprezintă o etapă nouă în istoria Republicii Moldova, iar guvernarea trebuie să asigure implementarea documentului pentru a asigura bunăstarea populaţiei. Declaraţii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime”,  transmite IPN.

Deputata PDM, Valentina Buliga, consideră că implementarea Acordului de asociere cu UE va restabili opţiunea populaţiei pentru integrarea europeană. „Oamenii au avut aşteptări exagerate, dar reformele nu se fac peste noapte. Şi crizele geopoitice au diminuat opţiunea cetăţenilor pentru integrarea europeană. Acum trebuie să vedem unde am greşit, să implementăm documentul şi să asigurăm bunăstarea populaţiei”, a declarat Buliga.

Deputatul Valeriu Ghileţchi susţine că Acordul de asociere reprezintă un nou început pentru Republica Moldova: „A fost pusă o piatră de temelie. Implementarea prevederilor trebuie să conducă la schimbarea calităţii vieţii”.

Deputatul neafiliat Sergiu Stati consideră că ar trebui de pus accent pe modernizarea Republicii Moldova. „Eu propun să ne concentrăm pe modernizarea Republicii Moldova, un proces la care ar adera toate partidele. Este necesar să creăm o platformă economică, să găsim posibilităţi şi să modernizăm Republica Moldova”, a spus Stati.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.