Intervenții la rețelele publice de alimentare cu apă și canalizare din Chișinău

Pe parcursul lunii octombrie, Serviciul dispeceratul central al SA „Apă-Canal Chișinău” a înregistrat peste o mie de apeluri privind avarierile la rețelele de apeduct și peste o mie – la rețelele de canalizare. Potrivit ACC, în toate cazurile, echipele de intervenție au acționat prompt, pentru ca toate avariile sau disfuncționalitățile apărute în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare să fie remediate operativ, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al ACC se menționează că, în aceeași perioadă, au fost înregistrate 2393 de situații de avariere la rețelele de apeduct, dintre care 1288 de scurgeri și 1019 avarii la rețelele de canalizare, inclusiv 405 de blocaje.

Echipele întreprinderii au efectuat suplimentar lucrări de ameliorare continuă a serviciilor de aprovizionare cu apă. Astfel, în 105 cazuri au fost executate lucrări de înlocuire a apeductului cu lungimea de până la 5 m și în 17 cazuri – cu lungimea de peste 5 m cu diametrul de la 25 mm la 800 mm, a fost înlocuit un apeduct stradal. Muncitorii întreprinderii au efectuat lucrări de reparație la 332 de vane, 15 cămine de vizitare și cinci hidranți.

Reprezentanții „Apă-Canal Chișinău” au fost informați și despre 20 de cazuri de sustragere sau lipsă a capacelor la căminele de vizitare, amplasate pe trotuare, în zonele de parc, în spațiile dintre blocurile de locuințe. Furnizorul menționează că fiecare apel a fost verificat, iar pentru prevenirea accidentelor rutiere și a traumatismelor s-a intervenit, fiind montate capace noi acolo unde erau lipsă.

Potrivit ACC, la efectuarea analizei indicatorilor tehnico-economici ai activității întreprinderii este observată o tendință ușoară de micșorare a pierderilor de apă în procesul de remediere a avarierilor, fapt obținut datorită antrenării operative a angajaților pentru efectuarea lucrărilor date.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.