Institutul Oncologic din Moldova a fost dotat cu echipament de 97 de mii de dolari

Blocul operator al secției de oncoginecologie și mamologie din cadrul Institutul Oncologic a fost dotat cu echipament modern în valoare de 97 de mii de dolari. Defibrilatoare, lămpi de examinare, aparat de anestezie, aspirator medical, masă de operație sunt câteva dintre echipamentele donate, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Dispozitivele, dar și mobilierul medical sunt amplasate în sala de operații ginecologice, salonul de recuperare postanestezică, secția oncologie radiologică, unul dintre laboratoarele instituției.


Donația de echipament este realizată de UNFPA - Fondul ONU pentru Populație, urmare a unei analize comprehensive a necesităților urgente cu care se confruntă instituția, ca parte a răspunsului la criza umanitară, cu suportul financiar al Guvernului SUA. Potrivit UNFPA Moldova, această donație va contribui la reducerea cu peste 50 % a timpului de așteptare a intervențiilor chirurgicale.

O sală de operație în totalitate dotată de UNFPA Moldova, echipamentele necesare și mobilierul medical pentru sălile de examinare medicală și sălile post-operatorii contribuie la creșterea accesului femeilor din Republica Moldova și a celor refugiate din Ucraina la servicii medicale calitative, consideră UNFPA Moldova.

Institutul Oncologic este unul din cele nouă instituții medicale ce sunt dotate cu echipament medical în domeniul sănătății sexuale și reproductive.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.