Instituţiile media sunt îndemnate să asigure egalitatea de gen

Instituţiile media sunt îndemnate să reflecte obiectiv egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi. Ministrul muncii, protecţiei, sociale şi familiei, Valentina Buliga, a menţionat, la o masă rotundă, că presa este un element deosebit de important în promovarea egalităţii de gen, transmite IPN.

Oficialul a mai spus că atunci când partidele vor respecta cota de participare a femeii în politică, şi atitudinea presei faţă de femei va fi alta.

Directorul Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, a menţionat că  proporţia prezenţei bărbaţilor în mass-media în luna februarie a anului curent era de 73%, în timp ce în luna iulie a coborât la 53%.

Toţi participanţii la masa rotundă au declarat că se vor implica mai mult pentru ca femeile şi bărbaţii să fie trataţi obiectiv de către instituţiile media. De asemenea, s-a stabilit instituirea, pe viitor, a unui curs opţional la facultăţile jurnalism şi ştiinţe ale comunicării care ar instrui viitorii jurnalişti să asigure egalitatea de gen în materialele de presă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.