Inovații autohtone la expoziția științifică „Călătorie în timp”, organizată la Chișinău

Pentru prima dată în Republica Moldova este organizată expoziția științifică „Călătorie în timp”. Expoziția deschide lumea fascinantă a descoperirilor științifice și inovațiilor autohtone și este destinată publicului larg, în special copiilor și tinerilor care o pot vizita până la 26 martie 2024, la Clasa Viitorului, în incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, transmite IPN.

Expoziția oferă posibilitatea de a încerca și experimenta optica iluziei, mașini științifice, toate în cadrul celor 11 exponate create în Moldova. Vizitele interactive sunt ghidate pentru a facilita înțelegerea celor mai cunoscute legi ale fizicii, iar fiecare participant va studia de sine stătător fiecare exponat în parte și va parcurge un quest pentru consolidarea cunoștințelor.



Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Adriana Cazacu, a menționat că „exponatele facilitează înțelegerea mai bună de către copii a științelor exacte, a anumitor teme din geometrie, fizică. Ceea ce, anterior, pentru unii copii era dificil să-și imagineze ori să înțeleagă cum funcționează anumite teorii științifice, acum pot vizualiza vizitând această expoziție”.

Adriana Cazacu consideră că expoziția reprezintă o perspectivă de viitor în didactică și este bine ca la aceasta să ajungă cât mai mulți copii și tineri. „Cu siguranță expoziția va avea un impact mare asupra publicului și vom fi bucuroși ca tinerii vizitatori să opteze pentru disciplinele reale și să își aleagă profesii din domeniile respective”, a spus secretarul de stat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE