Inițiativă BCS pentru a reduce prețurile la carburanți

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vin cu un proiect care, în opinia lor, va conduce la reducerea semnificativă a prețurilor la carburanți. Mai exact, fracțiunea propune reducerea cu 50% a accizelor la produsele petroliere și, totodată, scutirea temporară de TVA a acestor mărfuri importante, transmite IPN.

Deputatul Vlad Batrîncea a declarat într-un briefing de presă că această inițiativă nu va duce la scăderea încasărilor fiscale la buget, deoarece în prezent volumul impozitelor colectate depășește cu 2,5% indicatorul de anul trecut. Reducerea accizelor și scutirea de TVA au o mare importanță pentru sfera social-economică, în special pentru sectorul agrar, care se pregătește de lucrările agricole de primăvară. De asemenea, este vorba despre reducerea prețului de cost al mărfurilor și creșterea competitivității acestora, ceea ce este deosebit de important având în vedere perturbarea legăturilor comerciale și economice din regiune.

Autorii proiectului precizează că reducerea prețului la carburanți va mai permite păstrarea locurilor de muncă și asigurarea stabilității sistemului social în ansamblu. De asemenea, este în curs de elaborare un proiect de lege cu privire la „vacanțele creditare” care prevede înghețarea plăților dobânzilor la credite pe un termen de trei luni, a mai spus Vlad Batrîncea.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor îndeamnă majoritatea parlamentară să perceapă proiectul de lege prezentat ca o măsură de protecție socială a cetățenilor și nu ca un pas politic. Fracțiunea mizează pe susținerea acestui proiect în comisia de profil și la ședința în plen a Parlamentului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.