Îngrijitorii azilului „AOVA” spun că sunt ținta unei campanii de dezinformare

Îngrijitorii azilului pentru câini „AOVA” susțin că mai multe persoane desfășoară o campanie de dezinformare privind activitatea azilului, difuzând pe rețelele de socializare informații false. Ei vin cu un apel către oamenii de bună credință să nu fie induși în eroare de aceste speculații și să-i ajute să hrănească animalele, pentru că se descurcă cu greu.

Într-o conferință de presă la IPN, Olga Cighir, directoarea azilului, a spus că în ultima perioadă, pe rețelele de socializare, s-au activizat mai mulți utilizatori, pretinși apărători ai animalelor, care denigrează imaginea azilului. Și pentru că scapă nepedepsiți pentru lansarea informațiilor false, devin tot mai obraznici. Atacurile s-au intensificat după ce, în luna august, Consiliul Municipal Chișinău  a decis să ofere un teren azilului.

Olga Cighir a negat acuzațiile unui consilier municipal că la azil câinii s-ar înmulți. Ea spune că nu este adevărat acest lucru pentru că animalele sunt sterilizate. Distanța de la azil până la primele case de locuit este de 500 de metri, și nu 100 de metri cum spun unii. Și chiar dacă azilul îndură multe lipsuri, câinii sunt întreținuți bine. Iar o comisie specială a confirmat acest lucru, spune directoarea.

Galina Cighir consideră că unii din cei care vorbesc de rău azilul țintesc la fotoliile Primăriei, în departamentul pentru protecția animalelor. Ea spune că din cauza acestor atacuri defăimătoare au de suferit animalele, care rămân fără hrană și ajutor de la oameni. „Azilul se află într-o adevărată blocadă. Nu există ajutor pentru azil, cu unele rare excepții”, a spus directoarea.

Vera Bogdașova, lucrătoare a azilului, a remarcat că există un grup de persoane care le blochează pagina de Facebook când văd postări care nu le sunt pe plac. Dacă vor continua aceste acțiuni de defăimare, numai animalele vor avea de suferit în consecință.

Maia Valcanescu, care la fel muncește la azil, spune că, de când locuiește într-un sat dinafara orașului, a făcut totul ca să-i facă pe oameni să înțeleagă că animalele trebuie sterilizate, apărate, nu omorâte. Când a apelat la autorități ca să o ajute să ia câinii pe care oamenii din acel sat i-au lăsat la poarta sa, i s-a spus să se descurce pe cont propriu.

Ivan Bectoraș, îngrijitor la azil, a venit cu un apel către tineri, îndemnându-i să vorbească despre protecția animalelor la școală, în familie. Fără ajutorul comunității, astfel de aziluri, cum este „AOVA”, nu se vor descurca, spune el. Iar animalele vor ajunge în stradă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.