Îndemn către contribuabili

„STIMAŢI CONTRIBUABILI!

 
Inspectoratul Fiscal de Stat mun. Chişinău Vă informează că, din anul 2012 au intrat în vigoare metodele indirecte de estimare a venitului impozabil al persoanelor fizice, prevăzute în capitolul 11¹ din Titlul V al Codului fiscal. Aceste metode vor fi aplicate persoanelor fizice rezidente, cetăţeni ai Republicii Moldova care nu desfăşoară activitate de întreprinzător şi care în perioada unui an fiscal, începând cu 1 ianuarie 2012, obţin proprietăţi (bunuri imobiliare, valori mobiliare, mijloace de transport, mijloace băneşti) ce depăşesc cumulativ suma de 1 mil. lei, precum şi efectuează cheltuieli individuale, altele decât cele specificate mai sus, ce depăşesc suma de 500 mii lei.

Pentru a justifica cheltuielile ulterioare, cetăţenii, care au avut disponibilul de mijloace băneşti la 1 ianuarie 2012 în sume mai mari de 500 mii lei, sunt aşteptaţi la inspectoratul fiscal de stat teritorial, până la data de 31 decembrie 2012, pentru a depune Declaraţia cu privire la disponibilul de mijloace băneşti, care va servi drept dovadă a acumulării sumei declarate până la data de 01.01.12. Disponibilul declarat nu va fi supus impozitării.


Este în beneficiul Dumneavoastră:

Documentarea juridică corectă şi la preţurile reale a tuturor tranzacţiilor, în special cele de vînzare-cumpărare a imobilelor, mijloacelor de transport, altor bunuri costisitoare, precum şi întroducerea valutei în ţară”

                                 

                   Vă mulţumim anticipat,

 

                              Şef  al       

                         IFS mun. Chişinău                                     Vitalie Balinschi

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.