Închisoare cu suspendare pentru membrii „grupului Petrenco”

Membrii „grupului Petrenco” inclusiv fostul deputat Grigore Pterenco au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Sentința a fost pronunțată în seara zilei de miercuri, 28 iunie, de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Râșcani. Fostul deputat a fost recunoscut vinovat în dosarul intentat după protestul din 6 septembrie 2015 și a primit patru ani și jumătate de închisoare. Totodată acesta va trebui să achite și o amendă de zece mii de lei, transmite IPN.

Ceilalţi şase membri au primit de la trei la patru ani de închisoare cu suspendare. Toţi au fost eliberaţi sub control judiciar, până la o decizie definitivă. Totuşi, acuzarea a solicitat închisoare cu executare, dar şi o sancţiune mult mai mare.

Grigore Petrenco a spus că membrii grupului nu sunt de acord cu sentința aplicată și o consideră una ilegală. „Vom contesta neapărat la Curtea de Apel și azi judecătorii încă o data au demonstrat că îndeplinesc comenzile politice. Acest dosar este unul politic. Nu a fost nicio probă care să demonstreze vinovăția noastră. Sentința este foarte dură și pentru prima data în Moldova cetățenii sunt condamnați pentru așa-numite dezordine în masă”, a mai spus Grigore Petrenco care a subliniat că este convins de faptul că sentința este o răfuială personală a președintelui PDM, Vladimir Plahotniuc și este o încercare de intimidare a forțelor de opoziție.

De asemenea, fostul deputat a anunţat că va ataca decizia la Curtea de Apel și se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pentru a-și face dreptate.

După pronunţarea sentinţei, procurorul de caz a menţionat că va examina toate argumentele instanţei şi va decide dacă va ataca decizia judecătorilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.