Începe înscrierea pentru programul „Burse pentru Viitorul Tău!”, ediția 2018-2019

Centrul de Informații Universitare (CIU) anunță lansarea programului „Burse pentru Viitorul Tău!”, ediția 2018-2019. Programul oferă în bază de concurs 30 de burse a câte zece mii de lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CIU, programul are ca scop susținerea studenților care provin din familii social-vulnerabile și a facilita accesul lor la educație în instituțiile de învățământ superior.

Candidații la program provin din familii cu venituri modeste, incomplete sau cu trei și mai mulți copii. Sunt acceptați tinerii orfani, rămași fără îngrijirea părintească, aflați sub tutelă sau curatelă, și tinerii cu dizabilități. Totodată, trebuie să fie înmatriculați la studii cu frecvență la zi, în anul I, ciclul licență, în una din instituțiile universitare din Republica Moldova.

Candidații vor avea media la concursul de admitere de cel puțin 8. În cazul studenților care s-au înscris la studii la cota de 15% din numărul locurilor bugetare, media va fi nu mai mică 7. Pentru studenții bursieri ai ediției precedente a programului, promovați în anul II sau III, media notelor pentru anii de studii va fi nu mai mică de 8,5 – domeniile științelor social-umaniste și nu mai mică de 8 – domeniile științelor exacte, tehnice și medico-biologice.

Data limită de prezentare a dosarelor este 30 noiembrie 2018, ora 17.00. Formularul de aplicare și regulamentul programului pot fi consultate pe pagina web a Centrul de Informații Universitare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE