Începe a doua ediție a Programului pentru elevi „Aleg să mă simt Bine”

A fost lansată cea de-a doua ediție a Programului de sprijin psiho-emoțional pentru elevi „Aleg să mă simt Bine”, program dezvoltat la inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Fondului ONU pentru Populație, în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri și cu participarea directă a elevilor. Programul vine să ajute adolescenții și tinerii în gestionarea eficientă a stărilor emoționale în contextul provocărilor cauzate de pandemia COVID-19, transmite IPN.

„Este un program realizat de către tineri pentru tineri. Pentru UNFPA, sănătatea tinerilor, inclusiv cea mintală, este o prioritate”, a declarat Ludmila Sîrbu, analistă programe tineret la UNFPA, citată într-un comunicat de presă.

Programul include zece materiale video interactive. Fiecare  va cuprinde câteva întrebări ale elevilor și răspunsurile oferite de diverși specialiști: psihologi, experți în educație, specialiști IT, alți experți. Întrebările vor fi colectate de către membrii Consiliului Elevilor din Învățământul General și Consiliul Elevilor din Învățământul Profesional Tehnic și vor cuprinde un spectru larg de subiecte. Primul episod al programului conține întrebări de interes pentru tineri, cum ar fi modul de organizare a examenelor de bacalaureat sau a olimpiadelor în anul 2021.

Elevii din toată țara sunt invitați să se alăture grupului de pe Facebook „Aleg să mă simt Bine”, unde pot adresa direct întrebări la care vor să afle răspunsuri.

Cele 10 video-uri vor fi publicate săptămânal, în fiecare sâmbăta, la ora 12.00, pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, pe pagina de Facebook a Centrului Media pentru Tineri și UNFPA Moldova, precum și pe pagina web www.tineri.md. De asemenea, acestea vor fi publicate și pe portalul Educație Online, la rubrica Sfatul psihologului.

Prima ediție a programului „Aleg să mă simt Bine” s-a desfășurat în perioada aprilie-iunie și conține 24 de sesiuni live cu psihologii Daniela Terzi-Barbăroșie și Sergiu Toma, precum și 24 de materiale video la subiecte de interes pentru tineri.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.